Upravit stránku

OCENĚNÍ V RÁMCI OSLAV ZÁPISU NA SEZNAM UNESCO

V rámci oslav zápisu na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, které proběhly uplynulou sobotu 5. října 2019 v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem, bylo předáno také několik ocenění. 

Z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana, viceprezidenta Evropského sdružení státních hřebčínů - European State Studs Association Maxe Dobretsbergera a ředitele Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiřího Machka převzaly ocenění osobnosti, které se výraznou měrou podílely na přípravě úspěšné nominace a mají tak velkou zásluhu na zápisu na seznam UNESCO. 

Stříbrný odznak Národního hřebčína Kladruby nad Labem, který je udělován osobnostem, které významně přispěly k rozvoji a propagaci národního hřebčína a starokladrubských koní, převzali členové tzv. subtýmu, který naplánoval celou strategii nominace, koordinoval přípravu všech potřebných dokumentů, většinu z nich vypracoval sám, zajistil přípravy na hodnotitelskou misi, zajistil účast na panelovém projednání nominace v sídle ICOMOS v Paříži. 

Ocenění převzali Mgr. Michal Beneš, CSc. - místopředseda České komise pro UNESCO a supervizor nominační dokumentace, státní tajemník ministerstva kultury a autor podstatné části nominační dokumentace - Ing. Zdeněk Novák, dále pak Ing. et Ing. Tomáš Jiránek – autor Management Planu a Komparativní studie, Ing. Roman Zámečník, Ph.D., který byl redaktorem nominační dokumentace a v neposlední řadě pak manažer celého projektu ze strany národního hřebčína Ing. Radek Václavík, MSc. 

Dále ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiří Machek převzal během slavnostního odpoledne z rukou ministra kultury Lubomíra Zaorálka medaili ministerstva kultury Artis Bohemiae Amicis za šíření dobrého jména české kultury. Ocenění je ministry kultury udělováno již od roku 2000 osobám, které cílevědomě přispěly nebo přispívají k šíření dobrého jména české kultury v tuzemsku i v zahraničí.

Blahopřejeme všem oceněným!

Foto: Michela Purnochová

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti